söndag, mars 27

Raclette & Cheescake

I fredes flyttade jag hem till lägenheten igen efter 8 veckor hos mamsen. Glenn min hjälte körde flyttlasset. Jag tänkte att detta nåste ju firas på något sätt, så igår bestämde jag mig att vi måste premiäranvända mitt raclette-järn. Notan på Maxi blev dock inte så rolig, hade ju absolut ingen mat hemma över huvudtaget nu efter att ha varit borta i 8 veckor. Eller jo, ett 2 veckor gammalt bröd, men det ska gå till ankorna :P
Bakade även en Frozen Cheescake till efterrätt. Fick smaka den första gången efter en kväll med tjejerna från klassen. Gud så god den var!

Recept Cheesecake: 
4 ägg
1,5dl socker
1 citron
200g philadelphiaost
4dl vispgrädde
200g digestivekex

Separera äggulorna och lägg vitorna i en annan bunke. Vispa äggulor, socker och citronskal + lite citronsaft. Rör ner osten.
Vispa grädden fluffig och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Krossa kexen i en påse, eller kör dom i en mixer.
Häll halva smeten i en form med avtagbar kant, lägg på digestivekexen, och häll på resten av smeten. Låt frysa i 3-4 timmar innan servering. Servera med bär! :)

2 kommentarer:

  1. Låter dom en härlig kväll... själv stretar man på med GI, men det går, man är så van nu efter 4 veckor... Ett raclettjärn har jag med tänk köpa, är det något att ha?=

    SvaraRadera
  2. Jag ska börja med lchf tänkte jag, inte följa regler o så, men det är ju inte så stor uppoffring att ta bort potatisen :P
    Det är väldigt trevligt får jag säga, med ett sånt järn. Visst det luktar matos i hela lägenheten sen, men mysigt är det. Fast som det står på förpackningen, att den är gjord för 3-6 pers eller nått, är svårt. Det funkar bäst när man bara är två :)

    SvaraRadera