måndag, mars 11

Boendekostnader

Man blir lätt skrämd, eller... JAG blir lätt vettskrämd! Det här med hus, och tillhörande lån. Vad är normalt, vad kan man förvänta sig, hur mycket har man råd med? Ska man spendera resten av sitt liv med att betala på ett lån? Eller ska man nöja sig med att bo i en hyreslägenhet som man eg inte gillar?
Jag får ibland panik på boendet, den där fyrkantiga rumsindelningen. På att inte våga spika upp saker på väggarna, på att boka tid för tvätt. Att ha TID för tvätt. Hatar det! Jag vill ha det öppet, fritt. Jag vill kunna öppna dörren och gå ut med bara fötter på en egen gräsmatta, utan risk att trampa i katt eller hundskit. Jag vill kunna komma hem från jobbet och slänga in en tvätt, så att det inte blir några tvättberg. Jag vill ha en vägg där jag kan spika upp en jäkla massa tavlor/teckningar. Vi vill ha ett arbetsrum/kontor till sambons företag. Vi vill ha extra rum för framtiden. Jag vill kunna spela sketahög musik utan att oroa mig för grannens mutter. Jag vill kunna gå ut och INTE höra en massa billjud och kraftsverks-surr eller känna lukten av avgaser.

Huset vi ska titta på imorgon. Det ligger perfekt. Man måste köra på en grusväg en bra bit in i en halvskog, med kringliggande kohagar i kuperad terräng (ja vi var och smygtittade). Men... Det man inte såg på nätet var att det såklart låg mitt bland en annan klunga hus (hur lyckas man med det mitt ute i ingenstans?), med 100 procentig insyn i trädgården från alla väderstreck.
Vi ska iaf titta på det, sen får vi gå vidare.

2 kommentarer:

  1. Att köpa sitt boende kommer alltid kosta pengar =) saken är att man får tillbaka på skatten när man äger något + att man ju betalar SITT hus inte ger bort pengar till någon annan som man hur av! Vi har som du vet en dyr boendekostnad, men vi klarar oss relativt fint även nu när jag är mammaledig! Att äga är alltid bättre och ibland även billigare än att hyra, men man ska ut med en handpenning och man kan vara tvungen att betala lagfarten om inte förra ägaren har gjort det så det är klart att det kan kosta en slant, men det är värt det i slutänden!
    Lån han alla människor idag i mer eller mindre hela sina liv, det är helt normalt och inte häller fel... så länge man inte lånar till allt... Hoppas huset är fint! KRAM kära du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir ju att man stirrar sig blind på alla kostnader! G ska höra med både Frank och er sen hur det ser ut med kostnaderna. Vi ska snart ansöka om lånelöfte, så vi får ser hur mkt vi har råd med. Men det känns ju som en stor födel att ha något eget!

      Radera