lördag, april 13

Husköp

Vi gick och köpte hus. Vi tror faktiskt att vi hittat vårt dömhus!
Trädgården behöver piffas upp lite med fruktträd och bär, och en del blomrabatter, men det tycker jag bara är kul. Tänk vad skönt att få pyssla med något eget, göra det fint. Vi hade eg inte tittat på så många hus innan, och alla säger att man ska leta länge innan man köper hus. Men inte kan man ju missa chansen när den väl kommer?! Och varför vänta bara för väntans skull?

Nej jäklar alltså, detta är både skrämmande och spännande. Men mest av allt ser vi fram emot att få lära oss och detta är det största äventyret i våra liv hittils. Wiii!


Det ligger långt in på en krokig grusväg (kan bli struligt på vintern, men den skottas av kommunen och vi får ta det som det är). Inte ett bil-ljud i närheten och naturen tätt inpå (guuud så skönt). Närmsta grannen är dansk och bor bredvid oss någon vecka om året. De andra grannarna kan man inte se. Lugnt och stilla, med en sjö bara några steg bort (som för övrigt är helt skapad av bonden i trakten - Pellesjön!) Huset har hyfsat låga driftkostnader, 7 rum och kök, en stor trädgård med en cool bergshäll (egen pulkabacke i trädgårn!!). Det är förberett för solceller, om man nu vill sänka driftkostnaden ytterligare. Bastun, jacuzzin och sjön banar väg för otaliga spa-kvällar och det finns gott om rum och plats för att kunna bjuda in hela släkten på kalas.

Självklart finns det små projekt att pyssla med, som t.ex. fasadmålning. Men det banar ju bara väg för målarfest, haha.

2 kommentarer: